.

.

E-posta Yazdır PDF

BAYRAM GECESİ

Normal 0 21 false false false TR X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal Tablo"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

BAYRAM GECESİNİ İHYA ETMEK

السنن الكبرى للبيهقي

عَنْ أَبِى الدَّرْدَاءِ قَالَ : مَنْ قَامَ لَيْلَتَىِ الْعِيدِ لِلَّهِ مُحْتَسِبًا لَمْ يَمُتْ قَلْبُهُ حِينَ تَمُوتُ الْقُلُوبُ.

Ebu Derda’dan r.a şöyle dediği rivayet edildi:

Kim, Allah için iki bayram gecesini, mükafatını umarak ihya ederse, kalbler öldüğü günde, (ihya edenin) kalbi ölmez.

İmamı Şafii r.aley şöyle derdi:

Beş gecede dua icabet edilir. Cuma gecesi, Kurban bayramı gecesi, Ramazan bayramı gecesi, Recebin ilk (regaib) gecesi, Şabanın on beşi (Berat) gecesi.

كنز العمال في سنن الأقوال والأفعال - (8 / 548)

 

"من أحيى ليلة العيدين وليلة النصف من شعبان لم يمت قلبه يوم تموت القلوب"

Kenzul Ummal’de başka bir rivayette:

İki bayram gecesini ve Şabanın yarısı gecesini ihya edenin kalbi, kalbler öldüğü günde ölmez.

İbni Ömer r.anhuma, bayram namazına gitmeden önce gusleder ve en kıymetli elbisesini giyinirdi. Ramazan bayramı namazı için gidilirken tekbirler sessiz olarak alınır. Kurban bayramı için tekbirler sesli olarak söylenir.

Ramazanın bitmesiyle üzülmek, bayrama ulaştığımız için sevinçli olmak lazımdır. Ancak sevincimizi eğlenceye dönüştürmeyelim, zira dinimizde eğlenceye yer yoktur. Ayrıca İslam aleminin halini iyi düşünmek lazım. Kimisi sel altında, kimisi düşman esaretinde, kimizi başka bir felaket içinde ümmet darmadağınık bir halde….

Başımıza böyle musibetlerin gelmemesi için çok dua etmeli, nimetin kadrini bilip şükretmeliyiz.

Son olarak tüm kardeşlerimizin bayramını tebrik eder, yine nice ramazanlara kurbanlara sıhhat ve afiyet içinde Efendi Hazretlerimizle k.s. birlikte kavuşmak dileğiyle…. Allahın selam ve rahmeti üzerinize olsun….

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.