.

.

E-posta Yazdır PDF

CİHAD HERKESİN İŞİ DEĞİLMİŞ....

CİHAD İÇİN SABI VE TAKVA GEREKLİDİR

 

إِذْ هَمَّتْ طَائِفَتَانِ مِنْكُمْ أَنْ تَفْشَلا وَاللَّهُ وَلِيُّهُمَا وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ(122)

 

 

وَلَقَدْ نَصَرَكُمُ اللَّهُ بِبَدْرٍ وَأَنْتُمْ أَذِلَّةٌ فَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ(123)

 

Ayeti kerimede Allahu Teala şöyle buyuruyor:

 

“Hatırla şu vakti ki içinizden iki taife, korkmayı kasdetmişti de Allah onların velisidir. Mü’minler ancak Allaha güvensinler.”  (Âli İmran: 122)

 

“Muhakkak Allah size Bedir’de yardım etmişti, halbuki siz çok zelil (güçsüz) idiniz. Allah’tna korkun, belki şükredersiniz.”  (Âli İmran: 123)

 

Allahu Teala mü’minleri küfür ve nifak ehlinden olan kişilerden gizli dostlar edinmekten sakındırdı, müminlere haber verdi ki sabredip takva üzere olurlarsa, düşmanların hilesinin asla kendilerine hiçbir zarar vermeyeceğini bildirdi.

Bundan sonra iki yerden bahsettiki oralardan birinde sabretmediler ve takva üzere sakınmadılar, neticede kendilerine hezimet geldi. O yer Uhud savaşıydı.

İkinci yerde sabrettiler ve takva üzere oldular, kendilerine yardım olundu ve düşmanlarını hezimete uğrattılar. Bu yer Bedir savaşıdır.

Bunun üzerine Allahu Teala buyurdu: “Ey Muhammed! Hatırla şu vakti ki mü’minleri savaş için mevzilerine yerleştirmek üzere sabah vakti evinden çıkmıştın…” 

 

“Allah, niyetlerinizi sözlerinizi ve bütün hallerinizi işitir ve bilir.”

 

Bu olayda Beni Seleme ve Beni Harise savaş meydanından dönmeyi kasdetmişti. Allahu Teala onları korumasaydı, sebat vermeseydi elbette geri döneceklerdi. Allah, mü’minlerin velisidir.

Onlara korku gelmişti, münafıkların ve şeytanın vesvesesiyle dönüp Resulullahı s.a.v yardımsız bırakacaklardı. Allahu Teala onlara sebat verdi, kuvveyi maneviyesiyle destekledi ve geri dönmediler.  Bu iki taife Allahu teala ya gövenerek savaşa katıldılar,  şerli ve veballi bir işi işlemekten korunmuş oldular. Zira savaş meydanından kaçmak büyük günahtır.

 Allahu Teala bütün mü’minlere sebat ve istikamet versin. Kolay mücahidlik davasından muhafaza ederek sünneti ihya ile kendi yolunda mal ile, nefis ve düşman ile cihadı en mükemmel şekilde ifaya bizleri muvaffak eylesin.

 

 

 

 

 

 

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.