.

.

E-posta Yazdır PDF

Yaşayan Filistin Sempozyumu

filistin-yasayan.jpgHAMAS temsilcisi Muhammed Nezzal, İsrail'in Filistin direnişini kıramadığını ve bunun en açık örneğinin de 2006 ve 2009'daki Gazze'ye yapılan saldırılarda görüldüğünü belirtti.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nin organize ettiği Uluslar arası Yaşayan Filistin Sempozyumuna katılan HAMAS temsilcisi Muhammed Nezzal, İsrail'in Filistin direnişini kıramadığını ve bunun en açık örneğinin de 2006 ve 2009'daki Gazze'ye yapılan saldırılarda görüldüğünü belirtti.

Muammer Bat -İstanbul

40 ülkeden 150'den fazla sivil toplum kuruluşunun temsilcisinin katıldığı Uluslararası Yaşayan Filistin Sempozyumuna katılan HAMAS temsilcisi Muhammed Nezzal, İsrail'in Filistin direnişini kıramadığını ve bunun en açık örneğinin de 2006 ve 2009'daki Gazze'ye yapılan saldırılarda görüldüğünü belirtti. İstanbul Grand Cevahir Otel'de düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını yapan İDSB Genel Sekreteri Necmi Sadıkoğlu yaptı. Son yüzyılın en büyük sorununun Filistin meselesi olduğunu belirten Sadıkoğlu, "Filistin'in sadece Filistinlilerin ve Arapların değil, tüm Müslümanların davasıdır. Gazze halkının kahramanca mücadelesini ve İsrail işgal devletinin terörünü yeniden masaya yatırmamız lazım. Hür ve bağımsız bir Filistin kuruluncaya kadar, Filistinli mülteciler evlerine dönünceye kadar bu tür çalışmalarımız devam edecektir. Önümüzdeki yıllar İslam dünyasının diriliş yılları olacaktır" dedi.

Bağlılık yemini ettiriyorlar

Sempozyumda bir konuşma yapan 48 Toprakları İslam Hareketi lideri Raid Salah ise, Filistin davası için artık sözler yerine harekete geçilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Her kim Ahiret gününe inanıyorsa, doğruyu söylesin. Gün gönül alma sırası değil. Filistin bugün ateş altında. Filistin sorununun çözülmesi için 5 milyondan fazla olan Filistinli'nin tekrar topraklarına dönmesi gerekir. Bugün 48 topraklarında 1 milyon 200 bin Filistinli yaşıyor. Siyonistler onları da göçe zorluyor ama şunu bilsinler ki, bunun için 1 milyon 200 tabut hazırlamaları gerekir. Bizim ancak tabutumuz oradan çıkar. Şimdi de Siyonizm'e bağlılık yemini etmeyenleri hapse koyacaklar. Allah'a yemin ederim ki, asla böyle bir şey yapmam. Biz hapisten korkmuyoruz. Biz sadece Allah'tan korkuyoruz" dedi.

UluslararasI güçler en büyük tehdİt

Sempozyuma katılan Filistin'in en büyük gruplarından HAMAS temsilcisi Muhammed Nezzal, İsrail'in Filistin direnişini kıramadığını ve bunun en açık örneğinin de 2006 ve 2009'daki Gazze'ye yapılan saldırılarda görüldüğünü belirtti. Sempozyumda konuşan MÜSİAD eski Başkanı ve Filistin Dayanışma Platformu Başkanı Erol Yarar, İslam dünyasının kendi gücünün farkında olmadığını belirterek, Müslümanların kendilerine öz eleştiride bulunması gerektiğini söyledi. Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf konuşmasında, 1948'den beri devam eden işgale rağmen direnişin devam ettiğini kaydederek, "Bu savaş İsrail'in gücü ya da Filistin'in güçsüzlüğü ile ilgili değil. Uluslararası güçler Filistin'in zafere ulaşmasının önündeki en büyük engeldir" dedi. Sempozyumda konuşan Irak Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Şeyh Haris ed Dari de, Filistin'İ şanlı Osmanlı'nın savunduğunu ve bugün aynı şekilde Osmanlı'nın torunları olan Türklerin de aynı davayı yürüttüklerini kaydederek, "Filistin davası hiçbir zaman akıllarımızdan çıkmayacaktır. Siyonistler Mescid-i Aksa için komplolar yürütüyor" ifadelerini kullandı.

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.