.

.

E-posta Yazdır PDF

AYNI FİLİM SAHNEDE.....

  masss.jpg

 

Plan aynı Maşalar Farklı !
14 Haziran 2009 Pazar 15:06
28 Şubat'ta Müslüm Gündüz ve Ali Kalkancı. Şimdi İskender Evrenesoğlu ve Ömer Öngüt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Son darbe andıcı, 28 Şubatçı zihniyetin uslanmadığını gösterdi. Andıçta 28 Şubat'ta kullanılan sahte şeyler Müslüm Gündüz ve Ali Kalkancı'nın yerine kendisini peygamber ilan eden İskender Evrenesoğlu ile şeyhlik iddiasındaki Ömer Öngüt 'Hazır kıta elamanlar' olarak yeraldı. İkili, selefleri gibi medyatik eylemlerde kullanılacaktı.

Genelkurmay Harekât Başkanlığı için darbe andıcı hazırlayanlanlar hükümeti yıkmak için sahte şeyhleri planlarına dahil etti. Andıç'ta 28 Şubat'ın aktörleri Müslüm Gündüz ve Ali Kalkancı gibi isimlerin nasıl kullanılacağına 'Hazır kıta isimler sahaya çıkarılsın' başlığı altında yer verildi. Plana göre, kendisini peygamber ilan eden İskender Evrenesoğlu ve sahte şeyh Ömer Öngüt'e 28 Şubat sürecindeki gibi medyatik eylemler yaptırılacaktı.

ANDIÇ 28 ŞUBAT'IN KOPYASI

AK Parti Hükümeti'ni yıkmak ve Fethullah Gülen cemaatini baskınlarla silahlı bir terör örgütü göstererek Ergenekon soruşturmasının rövanşını almak için hazırlanan Albay Dursun Çiçek imzalı 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' darbeci zihniyetin Türkiye'ye ikinci bir 28 Şubat sürecinin yaşatılacağını ortaya koydu. Hükümete, Gülen cemaatine ve Ergenekon soruşturmasına karşı yapılacakların tek tek sıralandığı andıçta, tıpkı 28 Şubat'taki gibi sahte şeyhlere de görev verildi. İhanet planında 28 Şubat'ın baş aktörleri Müslüm Gündüz ve Ali Kalkancı'nın yerini kendisini peygamber ilan eden İskender Evrenesoğlu ve Adapazarı'nda şeyh iddiasıyla etrafına cemaat toplayan Ömer Öngüt 'hazır kıta bekletilen elemanlar' olarak yeraldı.

HAZIR İSİMLER SAHAYA SÜRÜLECEK

Sahte peygamber Evrenesoğlu ile Ömer Öngüt'ün isimleri andıçın 4 numaralı maddesi 'Hazır kıta isimler sahaya çıkarılsın' bölümünde şöyle geçiyor: “İskender Evrenesoğlu, Ömer Öngüt gibi hazırda beklettiğimiz elemanlara medyatik eylemler ve söylemler yaptırılacak ve bu kişiler FG'ciler başta olmak üzere diğer irticai gruplarla özdeşleştirilerek, kamuoyunun tüm bu gruplar arasında benzerlik kurması sağlanacak.”

CEMAATLERLE PROPAGANDA

Darbe andıcında, 28 Şubat'taki gibi din üzerinden propaganda ve kaos ortamı oluşturma eylemleri Evrenesoğlu ve Öngüt'le sınırlı değil. Planda Nurettin Veren gibi isimlerin, TV programlarında Gülen cemaati hakkında istenilen temalar doğrultusunda açıklamalar yapmasının sağlanacağı belirtiliyor. Planda “Kurdoğlu cemaati gibi cemaatlere mensup TSK personelinin TSK ile ilişkileri kesilirken FG grubuna mensup oldukları için atıldıkları şeklinde haberler yaptırılması ve FG'nin yıpratılarak, kamuoyunda FG grubunun büyük yara aldığının düşünülmesi sağlanacaktır' deniyor.


Cennet bileti kesiyor

Evrenesoğlu, kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim. Devlet Planlama Teşkilatı'nda planlamacı iken birden eren, 'Allah ile konuştuğunu' iddia ederek sonra da peygamber olduğunu ileri sürün Evrenesoğlu Amerika'da yaşıyor. Türkiye'de yaşayanların 5 milyonu için Cennet'e, geri kalanı için Cehennem'e bilet kesen Evrenesoğlu, peygamberlik iddiasında bulunmasına rağmen Fatiha suresini bile okumaktan aciz bir kişi. 2000'de kurduğu sahte 'Universite of Allah' (Allah Üniversitesi) ile para karşılığı diploma dağıtan Evrenesoğlu'nun vaazları sürekli Nur TV'de yayınlanıyor. Evrenesoğlu'nun, 1989'de kurduğu Mihr Vakfı'na bağlı dergi, radyo ve televizyon kanalı bulunuyor.


28 Şubat'ın aktörleri Ergenekon tezgahında

Andıçta anlatılan psikolojik harekatın benzerini Türkiye, 28 Şubat sürecinde yaşadı. sahte şeyhler Müslüm Gündüz ve Ali Kalkancı'nın yaptıkları, 28 Şubat ekibi tarafından televizyon ekranlarına taşındı. Gündüz'ün Fadime Şahin'le Hüseyin Üzmez'in evinde basılması canlı yayınla ekrana getirildi. Ali Kalkancı ise sözde karısı olduğu iddia edilen Emire Kalkancı ile ekranlarda boy boy yer aldı.

 
 28 Şubat sürecinde istenilen amaca ulaşıldıktan sonra tüm bu isimler ortadan kayboldu. Ali Kalkancı geçtiğimiz aylarda uyuşturucu imalatından tutuklandı. Kalkancı, Gündüz, Emire Ersoy ve Fadime Şahin'in 28 Şubat sürecinin aktörleri tarafından kullanıldığı, bütün bu organizasyonun Sisi lakaplı Seyhan Soylu tarafından yürütüldüğü Ergenekon soruşturmasında ortaya çıktı.

Yenişafak-Aktifhaber

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.