.

.

E-posta Yazdır PDF

Yeniden mağdur pozundaki" Ak Parti

akpartilogocq1.gif
M. Emin Parlaktürk
Bu e-posta adresini spambotlara karşı korumak için JavaScript desteğini açmalısınız
2009-06-18

Yeniden “mağdur” edilen Ak Parti
 

Ekonomik ve sosyal sorunların zirve yaptığı şu günlerde yönetim zaafiyetleri yaşayan iktidar, “irtica eylem planı”nın ortaya çıkmasıyla kamuoyu önünde yeniden “mağdur” duruma düşmüş bulunuyor.

IMF görüşmelerinin netlik kazanamaması, ekonomide yaşanan belirsizlik, adli vakalarda görülen artış, terör olaylarının devam etmesi, OSS’de tekrarlanan hukuksuzluk, kamusal alan saçmalığı gibi bir yığın “sorun” karşısında Hükümetin çaresizliği, halkın tepkilerini giderek artırmış bulunuyordu.

Bu arada, yaz tatili vesilesiyle tekrar gündeme gelen Kur’an Kursları ile bu kurslardaki öğrencilere uygulanan yaş sınırının hala uygulanıyor olması, dindar halk kesiminin iktidar partisine olan öfkesini de giderek çoğaltıyordu.

İcraattaki mevcut durum ve yaşanan ürkütücü olaylar Hükümeti aciz ve güçsüz bir durumda göstermeye başlamış ve ikinci kez tek başına çoğunlukla TBMM’ne gelmesine rağmen ürkek tavırlarıyla beceriksiz bir iktidar görüntüsü vermiş bulunuyor iken, tam da bu esnada “irtica eylem planı” nın ortaya çıkması, onları yeniden “mağdur” duruma düşürmüş bulunuyor. Böylece iktidara yönelen okların hedefi, başka bir yöne çevrilmiş bulunuyor.

TSK bürokratları ile CHP haricindeki (genellikle sağ) diğer partilerin oluşturduğu iktidarlar arasında yıllarca yaşanan iktidar paylaşımı elbette sadece bugünün meselesi değildir. Bugün yaşananlar, bu paylaşımın ve hatta tek taraflı kontrol ve tahakkümün yarınlarda da devam edip etmeyeceği meselesidir. Böyle bir meselenin ilk defa büyük bir konsensüsle her kesim tarafından sahiplenilerek tartışılıyor olması, yarınlar için ümit verici bir gelişmedir. Yargıya intikal eden bu meselenin nasıl bir şekil alacağı herkesin merak ettiği bir konu haline gelmiştir.

Bu son gelişmeler her ne kadar Hükümeti “mağdur” duruma düşürüp halk nezdinde yeniden iktidara sahiplenme duygusu verse de, ortada mevcut olan gerçeklerin ve yanlış uygulamaların üstünü kesinlikle kapatma hakkı vermez. Aksine, tam da bu aşamada Hükümetin alması gereken kararları şimdi alma zamanıdır.

Ele geçirilen “irtica eylem planı” herkes tarafından “vahim” olarak nitelendiriliyor. Bu doğru. Ama bundan daha vahimi, ortada hala duran ve devamlı uygulanıyor durumda bulunan hukuka aykırı bir sürü icraattır

Düşünebiliyor musunuz, şu anda dünyada 15 yaşına kadar Kur'an-ı Kerim’i öğrenme yasağı sadece Türkiye’de vardır! Bir öğrenci 8 yıllık ilköğretimden mezun olmadıkça Kur’an Kurslarında okuyamaz. CHP zihniyetinin hazırlayıp yasalaştırdığı ve dindar bilinen şimdiki iktidarın da yürüttüğü bir garip uygulama maalesef on yılı aşkın bir süredir aynen devam etmektedir.

Diyanet’in ve bazı sivil toplum kuruluşlarının açtığı “yaz kursları”nda okutulacak olan Kur’an dersleri için, bu sene de yine bir sürü problem yaşayacağız. Küçük yaştaki çocuklar bu kurslarda Kur’an öğrenemeyeceği için muhtemelen gözden ırak mekanlarda bu eğitimlerini almak isteyeceklerdir. Kenarda köşede. “elifba” öğrenen,veya “Kur’an” okumaya çalışan bu körpecik yavrulara baskınlar düzenleyip onları “suç aletleri” ile mahkemeye sevk eden “güvenlik güçleri”ne kızmayın sakın! Onlar mevcut yasanın gereğini yerine getiriyorlar. Şayet kızacaksanız, bu yasayı koyanlara ve bunu değiştirmeyip yürürlükte bulunduranlara kızın!...

Çivi çiviyi söker. Hükümet, “konjonktür” bahanesini bir kenara bırakıp iktidar olduğunu hatırlamalıdır. Yapacaklarını birilerine anlatıp inandırmaya ve ikna etmeye çalışacağına, kendi inandıklarını yapmaya ve uygulamaya koyulmalıdır. Önceki iktidarlar nasıl millete rağmen çok şeyi yapıp uygulamaya koyduysa, bu iktidar da milletin arkasında olduğu pek çok konuyu yasalaştırıp uygulamaya koymalıdır. Unutmayalım ki konjonktür kendiliğinden oluşmaz. Bunu oluşturan iktidarlardır.

Kaderin garip bir cilvesi olarak yine inişe geçtiği bir dönemde “mağdur” pozisyonuna düşüp toparlanarak yükselme eğilimine giren ve tarih boyunca mazlum ve mağdurun yanında yer alan bu necip halkın merhamet kanatlarına tekrar girmiş olan Ak Parti iktidarının bundan yararlanıp yanlışları cesaret ve kararlılıkla düzeltmesi, geleceğini de belirleyen bir adım olacaktır.

EDİTÖR:

Ciddi bir şey yapamayanlar, başkalarının hatalarını fırsat bilerek kendilerini haklı çıkartmaya çalışırlar. Sanki memlekette ilk defa darbe veya muhtıra teşebbüsü oluyor. her on veya yirmi senede bir alıştık, ama iktidar olanların halkın selametini düşünmeye vakitleri yok zira onlar sınırları israile verecekler, konyadak kalkkan uçaklarla afganistanı vuracaklar abd askerlerinin salimen ülkelerine dönmesine yardımcı olacaklar, bu işleri daha mühim, Kur ana bakacak vakitleri yok.....

zaten ne kadar iki yüzlü menfaatçi varsa oraya üşüşmüş....

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.