.

.

E-posta Yazdır PDF

Migros Magazine de skandal islama hakaret....

 mikrop.jpg

Danimarka’da 2005 senesinde patlak veren karikatür krizine eşdeğer bir skandal da İsviçre’de yaşandı!

Türkiye'de de zincir mağazaları bulunan Migros, İsviçre'deki aynı isimdeki mağazalarında müşterilere ücretsiz olarak dağıtılan dergisindeki bir röportaj, ülkede büyük tepki topladı. İslâm düşmanlığı yapılan dergide, “bütün teröristler Müslüman” iddiasında bulunuldu.

Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde yüzlerce mağazası bulunan Migros alışveriş marketi zincirlerinin, İsviçre'deki zinciri; müşterilerine ücretsiz olarak dağıttığı “Migros Magazine” dergi ekinde, Danimarka'da patlak veren karikatür krizine eşdeğer nitelikte bir skandala imza atıldığı ortaya çıktı.

20 Temmuz tarihinde İsviçre'deki Migros marketlerinde ücretsiz olarak dağıtılan dergi ekinde yer alan ve İran asıllı Rahim Karami ile yapılan röportajda kullanılan kelimeler ülkede yaşayan Müslümanların da büyük tepkisine sebep oldu.

MİGROS DERGİSİNDEN DÜNYA ÇAPINDA KRİZ ÇIKARACAK SKANDAL RÖPORTAJ

“Bütün Müslümanlar terörist değiller ama bütün teröristler Müslümandır” gibi skandal cümlelerin yer aldığı “Migros Magazine” dergisinin ekinde verilen röportajın başlığı ise, Avrupa'da İslâmiyet'e karşı yürütülen kirli kampanyaya çanak tutan cinsten: “Eski Müslüman İslâm'a savaş açtı.” Migros marketler zincirinin ücretsiz ekinde yapılan röportajda, İran'da petrol işçisi olarak çalışan Rahim Karami'nin din değiştirdikten sonra İsviçre'de yaptığı din düşmanlığını ballandıra ballandıra anlatıldı. 20 Temmuz tarihinde marketlerde alışveriş yapan müşterilere ücretsiz olarak dağıtılan dergi, bölgede yaşayan Müslümanların da büyük tepkisine sebep oldu.

“BUNLAR KUDURMUŞ, RESMEN İSLÂM'A SALDIRIYORLAR”

Röportajda birçok çirkin ifade yer alırken, İran asıllı Rahim Karami'nin söylediği provokatif sözler Müslüman âleminde büyük tepki çekiyor. Müslümanları karalayacak nitelikte uluslararası çirkin bir kampanya da başlatan Karami'nin İsviçre'de insanları İslâm'dan soğutmak için bir dernek çalışması olduğu röportajda belirtiliyor. Karami, verdiği röportajda Kur'an kurslarına olan kinini açıkça ifade etmekten çekinmezken, bu kursların İsviçre'ye gelmesinin Üsame Bin Laden'in İsviçre'ye gelmesinden farksız olacağını ileri sürdü. Dergi büyük bir utanmazlık örneği sergileyerek, Karami ve derneğinin asıl amacının Müslümanları dinden çıkarmak olduğunu söylemekten geri durmadı.

İSVİÇRE'DE YAŞAYAN MÜSLÜMANLARDAN BÜYÜK TEPKİ

Uzun yıllardır İsviçre'de yaşayan Şevket Özdemir, market çıkışında ücretsiz olan dergiyi aldığını evde dergiyi okumaya başladığında ise adeta şoka girdiğini belirtti.
“Röportajı görünce kan beynime sıçradı” diyen Özdemir, şöyle konuştu: “Röportajda öyle cümleler sarf edilmiş ki, resmen Müslümanları kışkırtıyor. Dergiyi alıp hemen markete gittim ve neden böyle bir şey yapıldığını sordum. Onlar da benim ismimi ve soyismimi özellikle aldılar. Burada Müslüman vatandaşlar üzerinde büyük baskı var. Herhangi bir şeyde 'sınır dışı ederiz' diye tehdit ediyorlar. Buradaki çoğu Müslüman vatandaş da sınır dışı korkusuyla sesini çıkarmıyor ama bu yapılan kesinlikle kabul edilemez. Bütün Müslümanların ayağa kalkması lazım. Bu çirkin saldırının karikatür krizinden bir farkı yok.”
İşte dergide yer alan röportajdaki skandal cümleler

Ex-Musulman en guerre contre L'İslâm: (Eski Müslüman İslâm'a karşı savaşta)
Tous les Musulmans ne son't pas terroristes mais tous les terroristes sont Musulmans: (Bütün Müslümanlar terörist değiller ama, bütün teröristler Müslümanlar)
J'ai vu le vrai visage des Musulmans: (Müslümanların gerçek yüzünü gördüm)
Il participe à la création de l'antenne Suisse de l'association des ex Musulmans:
(O, İsviçre'de Müslümanlıktan ayrılmak için bir dernek kurmaya karar verdi)

Editör:

Migros değil mikrop yuvası da millet kanser olunca iş işten geçiyor. Bunların sermayesi küfre hizmet için kullanılıyor, ahmak zenginler de paralarıyla bunlara destek versinler....

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.