.

.

E-posta Yazdır PDF

ezanı ve görevi istismar

minare02.jpgİmamlar merkezi ezanı istismar edince

Köylülerin imamların camiye uğramadığı şikâyetleri üzerine vatandaş gibi köylere gidip camileri denetleyen Ordu Valisi, camilerde imam bulamayınca merkezi ezan uygulamasına son verdi.

Hanefi CEYHAN'ın haberi

Ezanların makamında ve karışmadan okunması için 1998'den itibaren uygulamaya konulan merkezi ezan sisteminin, 1546 camisi bulunan Ordu'da imamların camilere gitmemesine neden olduğu öne sürüldü ve gerek valilik gerek de müftülüğe bu yönde çok sayıda şikâyet geldi.

Bunun üzerine harekete geçen Ordu Valisi Ali Kaban, kendini tanıtmadan, sıradan vatandaş gibi köylere gidip camileri denetledi. Namaz ve ezan saatlerinde camilerde imam bulunmadığını yerinde tespit eden Kaban, müftülüğe talimat vererek, merkezi ezan sisteminin kaldırılmasını istedi.

MÜFTÜ KARARDAN MEMNUN

Merkezi sistemle imamların görevi suiistimal ettiklerini savunan Vali Kaban, bundan sonra her imamın ezan ve namaz saatlerinde camilerde olacağını ve ezanı okuyacağını söyledi. Ordu'nun köylerinin çok dağınık bir yapıya sahip olduğuna, bundan dolayı camileri kontrol etmenin zor olduğuna değinen Ordu Müftüsü Veysel Çakı da yeni sistemden memnun kaldıklarını söyledi. Çakı, "Yeni sistem köylülerimizi memnun edecek. Onların isteği camilerde imamın olmasıydı. İstekleri yerine geldi" diye konuştu.

"CAMİ ÇOK AMA GELEN YOK"

İsminin verilmesini istemeyen bir cami imamı ise, "Her köyün her mahallesinde cami var. Camilerin fazla olmasına rağmen sadece yaşlılar ibadete gidiyor. Zaten ezan da merkezi olunca birçok meslektaşım, yaşlıları camiye bırakarak kaçamak yapıyordu" diye konuştu.

 

EDİTÖR:

Yaşlılara kaldıysa camiler, ordaki imamlar neden gençlerle ilgilenmiyor ve onları Allaha kulluk ile tanıştırmıyor.... Maaşı al ense yap...

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.