.

.

E-posta Yazdır PDF

BOP'a çıkıyor

israilkurdistanku8.jpgAçılımın ucu BOP'a çıkıyor

23 Ağustos 2009 Pazar 11:55
Başbakan Erdoğan açılım ABD'nin planı diyenler namussuzdur dedi. Ama siyasiler iktidarın sözde Kürt sorunu açılımının ABD'nin sömürgeleştirme planı olan BOP'un bir parçası olduğunu iddia ediyor.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın koordinatörlüğünde başlatılan Kürt sorunu açılımının Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) bir parçası olduğu iddia ediliyor. BOP’un, Türkiye’nin de arasında bulunduğu 22 ülkenin bölünmesini hedeflediğini belirten siyasiler, haritalarını yayınlanan projede yer alan Kürdistan devletine dikkat çekiyor. Irak’ın fiili olarak 3’e bölündüğünü ve peşmergelere Kürt devleti kurdurtulduğunu dile getiren siyasiler “ Sıra Türkiye ayağına geldi. İktidar, açılım çalışmaları ile düğmeye bastı” yorumunu yapıyorlar.

Üniter yapı tehlikede
ABD Başkanı Bush’tan sonra BOP kavramının uluslararası literatürden çıkarıldığı yönünde bir kanının olduğuna dikkat çeken Dışişleri eski Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal, bunun daha erken olduğunu söyledi. Soysal şunları kaydetti. “Henüz bu proje rafa kalkmadı. Sadece ABD’nin değil, Avrupa’nın da bu yönde planları var. Bugün Türkiye’de yaşananları yorumladığınız zaman hissedilen de maalesef bu. Türkiye’de yaşanan gelişmeleri de irdelediğimiz de aklımıza ister istemez üniter yapının bütünlüğüne yönelik olarak sıkıntılar geliyor”

2. İsrail garantiye alınıyor
İşçi Partisi Genel Başkan yardımcısı Mehmet Cengiz de, Kürt Açılımı’nın Irak’tan çekilme arifesinde olan ABD’nin Türkiye’ye bir dayatması olduğunu kaydetti. Irak’ın kuzeyinde kurulacak olan 2. İsrail kukla devleti’nin yaşayabilmesi için Türkiye’nin hamiliğine ihtiyaç duyulduğunu anlatan Cengiz, “Bu açıdan baktığınız zaman BOP’un kesinlikle bir uzantısıdır ve onun içeriğini taşır. Kürt Açılımı BOP’un bir parçası olarak gündeme gelmiştir. Irak’ın kuzeyinde kurulması düşünülen 2. İsrail’in kukla devletinin yaşayabilmesi için böyle bir açılıma ihtiyaç bulunmaktadır. Bu nedenle Türkiye’ye de ABD tarafından açılım dayatılmaktadır.” dedi.

Böl-yut politikası

Türkiye’nin bölgesinde ve sınırları etrafında oynanan oyunun çok açık olmasına rağmen, hala yanlış politikalarla uğraşıldığını dile getiren İzmir eski Büyükşehir belediye Başkanı Burhan Özfatura ise, hem gündemin saptırıldığını, hem de gereksiz yere sorunların yaratıldığını kaydetti. Sorunun adının dahi yanlış olduğunu belirten Özfatura şunları kaydetti.
 
“ Türkiye’de sorunun adı yanlış kondu. Böyle bir hak hukuk sorunu bulunmuyor. Kendi kendimize sorunlar yaratıp, böl ve yut politikalarına alet oluyoruz. Bugün Türkiye’nin bölgesine İsrail-ABD-Vatikan-AB şer dörtlüsü tarafından böl-yut politikası dayatılıyor. Bunun tarihte de çok örnekleri var. Bu şer odakları Kafkaslarda bunu yapıyor, Balkanlarda bunu yapıyor, Ortadoğu’da bunu yapıyor.
 
Bugün çok tehlikeli bir sürece girmiş durumdayız. Kuzey Irak’taki Barzani yönetiminin Yahudi olduğunu bilmeyen mi kaldı? Bunlara dikkat ederek uluslar arası politikalar belirlenmeli. Atacağınız her adım büyük önem taşıyor. Bu tür yanlış adımlarla Türkiye’nin bölünmesine gidecek kadar sonuçlarla karşılaşabiliriz. Allah yönetenlere basiret versin.”
 
 
Pentagon dergisinde yayınladı

2006 yılında ABD Silahlı Kuvvetler dergisinde yayınlanan bu harita ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi’nin hedeflerini ortaya koyuyor. Haritada da görüldüğü gibi BOP’da Türkiye’nin bir bölümünü de içine alan Büyük Kürdistan kurulması hedefleniyor.

 

Kürt devleti kurma işi Erdoğan’a verildi

Sözde Kürt sorunu açılımının Büyük Ortadoğu Projesi’nin  bir parçası oluğunu iddia edenler arasında MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da var. Başbakan Erdoğan’ın MHP’yi ve Bahçeli’yi hedef alan ağır sözlerini değerlendirirken sözü BOP’a getiren Şandır şunları söyledi: “Kem söz sahibine aittir. Bizi işaret ederek yaptığı nitelemeleri kendisine aynen iade ediyoruz. Ve şu soruya millet önünde açık cevap istiyoruz: Başbakan başlattığı Kürt açılımını neden bugün yapıyor da 2008’de, 2007’de, 2006’da ve hatta 12 Ağustos 2005 tarihinde Diyarbakır’da yaptığı konuşmadan sonra yapmadı?
 
Neden şimdi? Bu Büyük Ortadoğu Projesi’nin asbaşkanı ABD’nin Irak’tan çıkma kararı sonucunda, gerçekleştirilemeyen Kürt devletini kurma projesinin, BOP’un Eşbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a emanet edildiğinin ifadesidir. 2009 yılında böyle bir açılıma girişmek BOP eşbaşkanlığının gereğini yapmaktır. Neden şimdi? Başbakan bunun cevabını millete vermezse kullandığı kelimelerle kendisini itham ediyoruz.” Şandır, Bahçeli’nin yaptığı MGK bildirisiyle ilgili açıklamaya Çankaya Köşkü’nden verilen yanıtı da eleştirdi.


Suçüstü psikolojisi
Şandır, “Sayın Cumhurbaşkanının duyarlılığını, MHP’ye cevap vermekte gösterdiği aciliyeti suçüstü yakalanmanın dışavurumu olarak algılıyoruz. MHP olarak biz ülkemizin birliğini, milletimizin birliğini, devletin bölünmez bütünlüğünü ve bağımsızlığını savunmaktayız. Bunun bedeli ne olursa olsun sonuna kadar da savunmaya kararlıyız.” diye konuştu.

BOP’un eşbaşkanı Erdoğan!...
Başbakan Erdoğan, ABD’nin sömürgeleştirme projesi olan BOP’un eşbaşkanlığına seçilmişti. Bugün, kapı kapı dolaşarak, kendi yarattıkları sözde Kürt sorununa çözüm arayan Başbakan, BOP kapsamında kendine verilen vazifeyi şöyle dile getiriyordu:  

 
* Şu anda Amerika’nın da ’Büyük Ortadoğu Projesi’var ya ’Genişletilmiş Ortadoğu’, yani bu proje içerisinde Diyarbakır bir yıldız olabilir. Bunu başarmamız lazım
 
* Üstlendiğimiz misyon gereği Ortadoğu ve Avrasya ülkelerine yöneleceğiz... Eşbaşkanı olduğumuz Genişletilmiş Ortadoğu projesi için...

* Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin buraya katılması...Eşbaşkanlar olarak Türkiye, İtalya, Yemen üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışacağız”.

 
* Demokratik ortak olarak Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi içinde, bu projenin eşbaşkanları arasındayım
 
* Biliyorsunuz GOP, bir alt biriminin eşbaşkanlığını üstlendiğimiz bu proje. Olay sadece Ortadoğu’yu kapsamıyor...Bu konuda yapacağımız çalışmalara komşu ülkelerden başladık. Suriye, Lübnan, Fas, Tunus gibi ülkelere geziler düzenliyoruz. Yakında Cezayir’e gideceğiz, Ürdün’e gideceğiz.
 
Fatih Erboz - Yeniçağ
 

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.