.

.

E-posta Yazdır PDF

ALLAH c.c. HİLELERİNİ BOŞA ÇIKARTIR

ismailaa-.jpgİsmailağa Cemaatine Oynanan sinsi oyun 

Erzincan'da İsmailağa Cemaati'ne yönelik soruşturma başlatan savcının yasaları çiğnediği ortaya çıktı

Ergenekon'da inceleme kapsamına alınınca İsmailağa Cemaati'ni hedef alan büyük bir soruşturma başlatan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in, soruşturmayı tam 2 yıl yasalara aykırı olarak Adalet Bakanlığı'ndan gizli yürüttüğü ortaya çıktı.

Ergenekon'da inceleme kapsamına alınınca 16 şehirde İsmailağa Cemaati'ni hedef alan bir soruşturma başlatan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, söz konusu soruşturmayı tam 2 yıl Adalet Bakanlığı'ndan gizlediği ve illegal bir biçimde yürüttüğü tespit edildi.

Adalet Bakanlığı müfettişleri tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Başsavcı Cihaner hakkında hazırlanacak olan dosya, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) ele alınacak. Savcı Cihaner hakkında soruşturulan konuların bir bölümü şunlar:

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün 01.01.2006 tarih ve 6 sayılı genelgesi gereği örgütlü suçlar soruşturulurkan form doldurularak derhal Adalet Bakanlığı'na bilgi veriliyor. 2007'de başlatılan soruşturma evrakı ise 2009 yılında bildirildi.

Cihaner, soruşturmayı Erzincan Adliyesi'nde görevli herhangi bir savcıya havale etmek yerine teamüllere aykırı olarak soruşturmayı bizzat yürüttü ve tarafsızlığını kaybetti.

Cihaner, İsmailağa ile ilgili soruşturmada yetkisini aşarak Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı olan Erzurum, Van, Kelkit, Iğdır, Bayburt, Doğubeyazıt, Kars, Aşkale, Sarıkamış, Gümüşhane gibi birçok yere talimatlar yazdı. Birçok kişinin evlerinde arama yapılmasını ve gözaltına alınan kişilerin Erzincan'a getirilmelerini istedi.

İsmailağa ve Fethullah Gülen cemaatlerine mensup kişileri Hizbullah ve İBDA-C üyesi gibi göstererek telefonlarını dinletti.

Kemah ilçesindeki Medine Vakfı'nın şubesinde arama yapılması talebi üzerine Kemah Savcılığı arama yapılması için emniyete yazı yazdı. Buna rağmen Cihaner şehir merkezindeki aramayı jandarmaya yaptırdı.

Şüpheli olarak gösterilenlerin önemli bir bölümü emniyet bölgesinde bulunmasına karşın arama, el koyma, ifade alma gibi tüm işlemleri jandarmaya yaptırıldı.

Cihaner'in yazışma üslubu Adalet Bakanlığı'nın soruşturmasına konu oldu. Müfettişler Cihaner'in Erzincan Valiliği ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine yönelik küçültücü yazılar yazdığını belirleyerek, soruşturma evrakına ekledi.

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.