.

.

E-posta Yazdır PDF

İMAMLAR NEREYE

Diyanet imamların çalışma tarzlarını değiştirdi

Diyanet imamların çalışma tarzlarını değiştirdi.Diyanet İşleri Başkanlığı ‘Din Hizmetlerini Geliştirme Projesi' kapsamında imamların çalışma tarzlarını değiştirdi.

 

 

Kamuoyunda ‘aile imamlığı’ olarak adlandırılan projeyle Diyanet sosyal açılım yapmayı amaçlıyor. İmamlar görevli bulundukları köy veya mahallelerde halkın arasına karışarak, onların sorunlarını çözme noktasında yardımcı olacak. Bu çerçevede imamlar küsleri barıştırmak, ihtiyacı olanların ilgili kuruluşlara yönlendirmek, kız çocuklarının okula gitmesini teşvik gibi bir dizi görevler üstlenecek.

PROJE BAŞARILI OLURSA ÖRNEK ALABİLİRİZ
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Er, projeyi şöyle anlattı: “Türkiye’de din hizmetlerini geliştirmek istiyoruz. İmamların artık sosyal sorumlulukları da olacak. Camiye sıkışıp kalmayacaklar. Kız çocuklarının eğitime teşvik edilmesinden küslerin barıştırılamasına, halkı kaynaştırmaktan çeşitli sorunlarına çözüm bulmaya kadar bir dizi görev yapacak. İslam ülkelerinde benzeri uygulamar yok ama proje başarılı olursa örnek olabiliriz. Projeyi hazırlarken yurt dışına gidip gelen vatandaşlarımızın tavsiyesi üzerine kiliselerin çalışma yöntemlerini inceledik ve din hizmetlerinin o çerçevede ele alınması noktasında proje hazırladık.”(Radikal)

NOT:

Örnek alınacak başka bir şey bulunamadı da batının iftiracı papazları mı bize örnek olacak???

Efendimiz s.a.v ve ashabının uygulamaları en güzel örnek değilmi? Asrı saadet en güzel uygulama dönemi değilmi? Mescidi nebevi sadece namaz için mi kullanıldı? Müslümanların eğitimi tanışıp kaynaşması, olayların meşveresi, orduların cihada hazırlanması v.s bütün işler orda halledildi....

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.