.

.

E-posta Yazdır PDF

Aleviler ne istiyor, iktidar ne yapıyor?

Aleviler ne istiyor, iktidar ne yapıyor?

Şu anki siyasi iktidarın biraz Alevilere şirin görünmek için biraz da

Avrupa’nın isteklerine boyun eğdiği için başlattığı alevi açılımı İslam açısından giderek çok tehlikeli bir hal almaya başlamış durumdadır.

Her şeyden önce Alevi toplumu adına

görüşmelere katılan insanların homojen bir yapılarının olmadığı, kendilerinin dahi tam olarak neyi istediklerini bilmedikleri ortadadır. Bu ynı zamanda şu anki siyasal iktidarın ne kadar gereksiz yere bu konuyu kaşıdığını ve adeta onları teşvik ederek hadi artık sizde bir şeyler isteyin anlayışına sürüklediğinin de göstergesidir.

Ben şahsen yüzde yüzü alevi olan bir köyde din dersi öğretmenliği yaptım. İşin başında öğrencilerime Fatiha suresini dahi ezberletemedim. Aynı sınıfın İngilizce derslerine giriyordum. Bakıyorum İngilizce kelimeleri her ders ezberleyen çok çalışkan öğrenciler dahi Fatiha suresini ezberleyemiyor. Sonra işin perde arkasını araştırıp öğrendim ki çocuklara evde baskı yapılıyormuş. Veliler sıkı sıkıya çocuklarına tembih ediyormuşlar. Sakın Fatiha suresini ezberlemeyin. Eğer ezberlerseniz Alevilikten çıkarsınız diye telkinde bulunuyorlarmış. Haliyle çocuklar da Sünni oluruz korkusuyla okumuyorlarmış. Fatiha’yı dahi kabullenemeyen insanları acaba İslam’ın neresine koyacağız?!

Tabii başka yerlerde namaz kılan Aleviler de gördük. Ama zaten onların Cem evi vesaire gibi dertleri yoktu. Aleviliği adeta mensup olduğu bir aşiret gibi görüyorlar, Kur’an’dan, namazdan ayrı kalmak için bir mazeret olarak ileri sürmüyorlardı.

Bugünkü siyasal iktidar vebalden korkmamaktadır. Irak’ta akan iki milyona yakın mazlumun kanındaki vebalinin üstüne yeni veballer eklemek istemektedir. CHP’nin dahi kulak tıkadığı Alevilerin İslam Dininin içersisinde bağımsız bir alan açma isteklerine maalesef bu iktidar sahip çıkmıştır.

Şu hususu açıkça ifade edelim. Bu günkü iktidardan Alevilerin istediği ayrıcalıklar sadece sosyal ve hukuki düzenlemeler olmayıp aynı zamanda İslam Dininin de temel ilkeleriyle doğrudan ilişkilidir. Meşruiyetini nereden aldıklarını kendilerinin dahi bilmedikleri İslam’ın temel ilkeleriyle çelişen Alevi öğretilerine İslam Dini adına meşruiyet kazandırlılarak din dersi kitaplarına konmak istenmesi doğrudan doğruya dini tahriftir.

Namaz kılmayı, oruç tutmayı reddeden insanların Camilere alternatif olarak Cem evlerine dini ve hukuki bir statü kazandırmak istemeleri ise tamamen tefrika çıkarmaya matuf bir harekettir
.
Camiye yaklaşmak istemeyen ama İslam’dan da bir renk taşımak isteyen Alevilere tavsiyem siz önce ne olduğunuzun bir tespitini yapın. Sonra da ne olmak istediğinizi herkesin anladığı tarzda açıklayın. Sizler Aleviliği müstakil bir din olarak mı, yoksa İslam dini içerisinde bir mezhep olarak mı ya da dinle falan ilgisi olmayan bir fırka olarak mı görüyorsunuz önce bunu anlayalım.

İktidara da tavsiyem siz namaz niyaz ehli insanlarsınız. Çevrenizde sizin din anlayışınızı sulandıran birtakım insanlara kulaklarınızı tıkayın. Bu veballe ahirete gitmeyin.

 

AÇIKLAMA:

Bu ve benzeri işler (diyaloğ, açılım v.s) islam kardeşliğini yıkmaktadır. islamın kaynaştırıcı özelliğini kullanarak milleti bütünleştirmek lazımken, daha fazla bölmek ancak ehli küfrün işine yarar.

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.