.

.

E-posta Yazdır PDF

SUDAN DA REJİM TEHLİKESİ NEDEN YOK?

Niçin Sudan Rejimi Tehlikede Değil?

Tunus'ta ve Mısır'da halk dinsiz diktatörlük rejimlerine baş kaldırdı, Tunus diktatörü yurt dışına kaçtı, Mısır'ınki direniyor ama orada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Sudan'da büyük bir halk hareketi yok. Orada rejim tehlikede değil. Niçin?

1. Tunus ve Mısır rejimleri İslam karşıtı rejimlerdi. Sudan'da ise, o iki ülkede olduğu gibi laikçilik yoktur, rejim İslam'a ve Şeriat'a bağlıdır.

2. Tunus ve Mısır'da düşünce, tenkit, görüş bildirme hürriyeti çok kısıtlıydı, Sudan'da bu konuda oldukça geniş bir hürriyet vardır.

3. Tunus ve Mısır diktatörleri halktan ve İslam'dan kopuk kişilerdir. Sudan devlet reisi Ömer el-Beşir ise halka yakın bir kimsedir.

ABD, AB, İsrail ve bizdeki Gizli Yahudiler Sudan'daki rejime ve o ülkenin devlet başkanına son derece düşmandır. Bu düşmanlık bile o zatın iyiliğine delalet etmez mi?

Bendeniz birkaç sene önce Sudan'ın başkenti Hartum'a küçük bir seyahat yaptım. Bu kardeş ülkeyi çok sevdim. Bir Müslüman olarak beni çok duygulandıran manzara şuydu: Öğle ve ikindi ezanı okununca esnaf dükkanlarının yakınına hasırları seriyor ve herkes namaz kılıyordu. Bir Müslüman için ne hoş bir manzara, bir İslam düşmanı için ne korkunç bir şey!..

Merhum Turgut Özal Hartum'a bir cami yaptırtmış, üzerinde Türk bayrağı dalgalanıyor ve kardeş halka hizmet veriyor. Şu anda merkezleri Türkiye olan bazı yardım ve hayır kuruluşları da büyük hizmetler yapıyor.

Sudan'da kadınlar tesettürlü... Okul ve üniversite kızlarına, ille de başını açacaksın, yoksa okuyamazsın gibi laik baskılar, insan hakları ihlalleri yok orada.

Bu kardeş ülkede bir Hz. Ebubekir, bir Hz. Ömer (radiyallahü anhüma) rejimi yok ama orada İslam var, din hürriyeti var, insan haklarına (bizde olduğundan fazla) riayet var.

İsrail, ABD, AB, Siyonizm, Haçlılar Sudan rejimine can düşmanı... Bu rejimin yıkılmasını, yerine laik bir rejim gelmesini, kadınların açılmasını, bol bol içki içilmesini, bar ve pavyonlarda gece hayatı yaşanmasını, Şeriatın yasaklanmasını istiyorlar.

Yazımın başında Mısır'daki rejimin din düşmanı olduğundan bahs ettim. Mısır anayasasında "Devletin dini İslam'dır" yazılıdır. Bu madde kimseyi aldatmasın. Anayasaya böyle yazarlar ve sonra İslam'la, Müslümanlarla savaşırlar.

Bizde 1923'te Cumhuriyet ilan edildiğinde anayasamızda böyle bir madde vardı. Bu madde 1927'ye kadar kaldı. Bu müddet içinde Halife yurt dışına kovuldu, Hilafet-i islamiye kaldırıldı...

Sudan rejiminin ve Ömer el-Beşir'in elbette hataları vardır ama bunlar onların dışlanmasına sebep olmamalıdır.

Kural şudur: ABD, AB, İsrail, Siyonizm, Haçlılar Müslüman bir ülkedeki rejime çok düşman iseler, o rejimde yüzde yüz olmasa bile bir hayır vardır.

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.