.

.

E-posta Yazdır PDF

BAŞBAKANA GÖRE -TEK DİN OLMAZ.....MIŞ...

'Başbakan'ın dili sürçtü tek din olmaz'

 

Erdoğan’ın 'tek din' ifadesine AK Parti’nin iki numarası Hüseyin Çelik’ten tashih.

8 Mayıs 2012, Salı - 10:25

 

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçen hafta sonunda, partisinin Adana’daki İl Kongresi’nde yaptığı konuşmadaki, “tek din” ifadesinin bir dil sürçmesi olduğunu zira kendisinin bugüne kadar böyle bir kelime sarf etmemiş olduğunu söyledi.

Çelik, “Sayın Başbakan, bugüne kadar tek din demedi, ilk defa söylüyor. Başbakan da olsa, beşer şaşar, dil sürçmesi olabilir. Diğer yandan, PKK gayretlerine ve çabalarına rağmen bu ülkede Türk-Kürt kavgası çıkmamış olmasından hareketle Türkler ve Kürtler arasındaki gönül birlikteliğini, aynı kitaba inanmış olmalarını kastetmiş olabilir” dedi.

Eşyanın tabiatına aykırıBaşbakan Erdoğan’ın, Adana İl Kongresi’ndeki konuşmasında, “Dört tane kırmızı çizgimiz var; Tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek din” sözlerindeki, “Tek din” vurgusuna, muhalefet partileri, hukukçular ve inanç temsilcilerinden sert tepkiler gelmişti.

Erdoğan’ın, tepki çeken sözlerine açıklık getiren Çelik, şu görüşleri dile getirdi: “Başbakan’ın bugüne kadarki icraatı, duruşu ve söylemi bizatihi bu söyleme (tek din) manidir. Üç kırmızı çizgimiz; etnik, bölgesel ve dini milliyetçiliktir. Başbakan bugüne kadar tek dil, tek din demedi. Bu bir dil sürçmesidir. Esasen, demoktratik bir ülkede, laik bir devlette tek din iddiasında ve imasında bulunmak eşyanın tabiatına aykırıdır.

NOT:  Ne demek istediğini iyice karıltırmış galiba, ama ağızlarından bir bakla var, onu yumuşata yumuşata millete kabul ettirmeye çalışıyorlar, bizi bir şey diyor, diğeri de güya onu tashih ediyor, ikisi de yanlış.

Allah indinde tek din islamdır.... bunu mu demek istiyor, yoksa devlet laiktir tek din ile olmaz bir çok dini karma yapalım mı.... Allah idarecilere şuur versin, ehli sünnetten ayırmasın yoksa işimiz çok zor, üstelik müslümanlar bu gidişten maalesef memnunlar hatta dua bile ediyorlar, ıslahı için hayırlar için dua et ama yapılan işleri destekler mahiyette nasıl dua ederler......

Efenidi hazretlerimiz k.s. çok kere derdi elin sayısı kadar kaldık......

,Düşmanımın düşmanı dostımdur kaidesi üzere işi idare ediyoruz.....

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.