.

.

E-posta Yazdır PDF

SELEFİYYENİN YARIM AKILLILIĞINA BAK......

SELEFİYYE TAİFESİNİN SON BOMBASI

'Domates Hıristiyan'dır, yenmesi haramdır'

Mısır'da Selefilerden bir grup domatesle ilgili şaşırtan bir iddia ortaya attı.

21 Haziran 2012, Perşembe - 14:50

Mısır'da Selefilerden bir grup domatesle ilgili şaşırtan bir iddia ortaya attı. Domatesin Hristiyan olduğu ve Müslümanlar için haram olduğu öne sürüldü.Mısır’da radikal İslamcı görüşleriyle bilinen Selefilerden bir grup, domatesin Hıristiyan olduğunu ve Müslümanlar için haram olduğunu öne sürdü.

'Domates Hıristiyan'dır, yenmesi haramdır'

Now Lebanon sitesinin haberine göre, Mısır Halk İslam Birliği olarak bilinen grubun Facebook sayfasında yayımlanan bir fotoğrafta domatesin Hıristiyan olduğu, bunun en büyük kanıtının da yatay kesilen domatesin içinde görülen haç benzeri şekil olduğu ifade edildi.

Fotoğrafın altındaki yorum yazısında, “Domates yemek haramdır çünkü domates Hıristiyandır. Domates Allah yerine haça hamdeder ve Allah’ın bir değil üç olduğunu ifade eder. Allah bize yardım etsin. Filistin’de yaşayan bir kız kardeşimize Allah’ın peygamberi Hz. Muhammed görünmüş. Hz. Muhammed ağlıyormuş ve ümmetini domates yememeleri gerektiği konusunda uyarıyormuş. Eğer bu mesajı yaymazsanız bilin ki sizi durduran Şeytan’dır” denildi.

Sosyal medyada hızla yayılan fotoğrafın altına 2 bin 800’den fazla yorum gelmesi üzerine grubun yöneticileri geri adım atarak, “Biz size domates yemeyin demedik. Domatesi içindeki haç çıkacak şekilde kesmeyin dedik” şeklinde bir daha mesaj yayımladı.

NOT: Bu zavallı kalın kafalı anlayışsız kişilerin islama verdiği bir çok zarar var, en önemlisi itikadi meseleleri yanlış yorumladıkları için bir çok müslümanı tekfir ederler halbıki iş öyle değildir belki tekfirleri kendilerine döner de farkında değiller. Bu haber de onların ne kadar isabetsiz ve yarım akıllı olduklarını ifade ediyor... Aslında domates yemeyin israil tohumu var genetiği bozulmuş deseydiler bayağı taraftar toplardı ve makbul olurdu, ama adamların itikadi bakışı okadar yanlış ki ehli kitapla dostluk içindeler, öbür taraftan tabii bir nimetin helallığını harama dönüştürmeye yelteniyorlar, bu ne demektir helali haram yapmak değil mi?

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.