.

.

E-posta Yazdır PDF

CAMİ SAHİPSİZ KALINCA....

Hıristiyanlar bile daha saygılı

 

Müslümanların namaz kıldığı camiye mini etekle girilmesi ve masa ve sandalyelerle kiliseye benzetilmesine büyük tepki…

 

'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' kapsamında yürütülen çalışmaların, Ataköy Mahallesi Camii'nin içerisinde yapılan toplantısındaki manzara tepkilere yol açtı..

Samsun Valisi'nin eşi Hülya Aksoy tarafından yürütülen 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' kapsamında Ataköy Mahallesi Camii'nde bir toplantı düzenlendi..

Toplantı için cami içine masa ve sandalyelerin konulması ve camii içine tesettüre uygun olmayan bir şekilde mini etekle girilmesi vatandaşların tepkisine yol açtı..

CAMİYİ KENDİLERİNE DEĞİL KENDİLERİNİ CAMİYE UYGUN HALE GETİRSİNLER
Meme kanseri ve diğer kanser türleri hakkında mahalleli kadınları bilgilendirme çalışmaları için bir caminin seçilmesi ve cami içini toplantıya hazır hale getirmek için masa, sandalye ve sıralarla düzenlenmesi kilise görünümünü çağrıştırırken Camiye giren bayanların ayakkabılarını çıkarmak yerine galoş kullanmaları ve tesettür kurallarına riayet etmeden mini etekle sandalyede oturur vaziyette görüntülenmesi caminin manevi atmosferine uygun olmadığını belirten vatandaşlar, “Camide bu program yapılacaksa camiyi kendilerine değil kendilerini camiye uygun hale getirmeleri gerekirken tam tersi yapılarak Müslümanların ibadet yeri olan camide hem İslami ve hem de insani bakımdan büyük bir yanlışına imza atılmıştır.. Bu programa izin veren valilik ile gerekli kontrolleri yapmayan müftülüğü protesto ediyoruz” şeklinde konuştu..

Öte yandan Cami içerisine bayanların baş açık bir şekilde bile girmeleri İslam'a göre sakıncalıyken dini kaynaklar, mini etek ve ayakkabı ile camiye girilmesinin dine büyük bir hakaret olduğunu ve bunun şeri karşılığının ise bidat olduğunu belirtiyor..

İlgili haber Samsun Valiliği'nin resmi sitesinde de yer alıyor.

akasyamhaber.com

 

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.