.

.

E-posta Yazdır PDF

ALKOL BELASI

TÜRKİYE ALKOLDE DİBİ GÖRDÜ
Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstitüleri Mezunları Derneği (TİYEMDER) Genel Başkanı Selahattin Yazıcı Akit’e yaptığı açıklamasında Türkiye’nin alkol konusunda dibe vurduğunu söyledi. Yazıcı buna örnek olarak ise ülkemizde yaşanan trafik kazalarını gösterdi. Yazıcı, son 10 yılda yaşanan trafik kazalarının yüzde 65’inin alkol yüzünden olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Trafik kazalarında son 10 yılda, 45 bin ölü var, 1 milyon 900 bin de yaralanan ve sakatlanan insan var. Trafik kazalarının yüzde 65’i alkolden. Diğer zararlı alışkanlıkların trafik kazalarına oranı tam olarak bilinemese de uyuşturucu, ektazi, eroin türündeki zararlı maddelerin oranı da yüzde 10. Yani trafik kazalarının yüzde 75’i zararlı madde kullanmaktan kaynaklanıyor. 45 bin ölüyü biz savaşta bile vermiyoruz.”

“YASAK, İMAN BOYUTUYLA ELE ALINMALI”
Türkiye’deki sorunların baş kaynağı olarak alkolü gösteren Selahattin Yazıcı, yasaklamalarla alkol tüketiminin önüne geçilemeyeceğini belirtti. Alkolün iman boyutuyla ele alınması gerektiğini ifade eden Yazıcı, “Belli yasaklarla bu işin önünü alınabilmesi bence çok zor. Bu işin iman boyutuyla ele alınması gerekiyor. İnsanların bu dünyaya lüzumsuz gönderilmediğini, dinimizde alkolün niçin yasaklandığını anlatılmalı. Türk toplumu alkol yüzünden çürüme noktasına geldi” dedi. Türkiye’nin en büyük düşmanının alkol olduğunu söyleyen Yazıcı, ülkemizdeki şu an en büyük sorunun alkol olduğunu kaydetti.

“ALKOL TÜRK MİLLETİNİN GENETİĞİNİ BOZDU”
“Alkol Türk toplumunun genetiğini bozdu” diyen Yazıcı, liselerdeki ahlaksızlıklara dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullardaki verilerinin hiç iç açıcı olmadığını söyleyen Yazıcı şöyle konuştu: “Milli eğitimin verilerine göre okullarda her 3 öğrenciden biri zararlı bir alışkanlığın müptelası. Öğrenciler içki, sigara içiyor, uyuşturucu kullanıyor. Geleceğimiz zararlı maddelerin kıskacı arasında. Öğrencilerin bu maddelere ulaşabilmesi de çok kolay. Düşünün böyle bir nesil size ne kadar faydalı olabilir. Liselerde alkol yüzünden fuhuş belası baş gösterdi. Kimse alkol yasağını eleştirirken olayın bu boyutuyla ilgilenmiyor.”

“ALKOL RUH SAĞLIĞIMIZI BOZDU”
Türkiye İmam-Hatipliler Vakfı Başkanı Ecevit Öksüz, “Alkol bu milletin ruh sağlığını bozdu” dedi. “Alkol kötülüğe giden yolların anahtarıdır” uyarısında bulunan Öksüz, “Alkolün etkileri göz önüne alındığında bu yasağın karşısında durmak bu millete hainlik anlamına gelir” ifadelerini kullandı. Öksüz konuşmasının devamında şunları söyledi: “Alkol Türk ailenin kökleriyle oynuyor. Bizim bu illetten kurtulmamız gerekiyor. İçki kötülüklerin anasıysa bizim de en büyük düşmanımızdır. İnsanı diğer varlıklardan ayıran akıldır. Alkol alan insanın akli melekeleri ortadan kalkıyor. Alkol alan insandan ülkeye faydasının olmasını beklemek beyhudedir. Alkolle mücadele etmek insani bir sorumluluktur.”

Alkol yüzünden yuvalar dağılıyor
Başbakan Erdoğan’ın içki ile ilgili sözleri bir toplumsal yarayı tekrar gündeme getirdi. Araştırmalar, içki kullanmanın toplumsal huzuru ve aile saadetini bozduğunu ortaya koyuyor.


Alkol kullanımı ile ilgili tartışmalar bir kez daha hız kazanırken, bilimsel araştırmalar alkolden kesin kes uzak durulması gerektiğini ortaya koyuyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 473 tek ebeveynli aile üzerinde yaptığı araştırma, evliliklerin sorun yaşamasında alkolün etkisi olduğunu, boşanma sonrası ise içki kullanmayan kişilerin bile içkiye başlayabildiğini ortaya koyuyor.

ALKOL SORUNLARI DAHA DA ARTIRIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın “Tek Ebeveynli Aileler” araştırması, vefat ve boşanma sonrası oluşan tek ebeveynli ailelerdeki sorunlardaki alkol faktörünü de belirledi. Toplam 473 tek ebeveynli aile bireyinden veri elde edilerek gerçekleştirilen araştırma, alkol ile boşanmalar arasında, diğer bazı faktörlerde olduğu gibi bir bağ olduğuna dair ipuçları verdi. Araştırmada, özellikle sorunlu evliliklerde ilave olarak alkol probleminin bulunmasının, boşanmayı tetikleyen unsurlardan birisi olduğu kaydedildi.

Vefatla oluşan tek ebeveynli ailelerin, boşanmayla oluşan tek ebeveynli ailelere göre daha “korunaklı” olabildiği de ifade edilen araştırmada, özellikle boşanma sonrası alkol kullanımının, vefat sonrası alkol kullanımına göre daha az olduğu belirtildi. Araştırmada, özellikle boşanmış erkeklerde alkole eğilimin daha fazla görülebildiği dile getirildi.

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.