.

.

E-posta Yazdır PDF

KIZ - ERKEK AYRILSIN.

Kız-Erkek Ayrılmalı

Öğrencilerin maneviyatçı eğitim metodu ile eğitilmesi gerektiğini vurgulayan ÖĞ-DER Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, “Karma eğitim kaldırılmalı ve kız ve erkek öğrencilerin okulları ayrılmalıdır” dedi.

“AİLE, ÇEVRE VE OKUL İFSAT EDİLMİŞTİR”

Müslüman bir toplum olarak, çocukların şuurlu bir Müslüman şeklinde yetişmesini istediklerini belirten Akkiraz, “Bu bağlamda çocuğun yetişmesi için aile, çevre ve okul çok önemlidir. Ancak aile kurumu ifsat edilmiştir. Böylelikle anne ve babalar çocuğun eğitiminde etkisiz hale getirilmiştir. Çevre İslam’dan uzaklaştırılmıştır. Bundan dolayı ıslah edici özelliğini kaybetmiş, ifsat unsuru haline dönüşmüştür. Televizyonlar ve sokaklar adeta maneviyat hırsızları gibi olmuş ve manevi soygunda birbirleriyle yarış halindedirler. Okullar yanlış eğitim müfredatları ve kitapları yüzünden birer ifsat yuvaları haline dönüşmüştür. Talim ve Terbiyemiz, talimsizlik ve terbiyesizlik olarak anılır hale gelmiştir” açıklamalarında bulundu.

“ÖĞRENCİLER İSLAM’DAN HABERSİZ YETİŞİYOR”

Modern ve batıcı anlayışın İslam’a karşı olduğu için insanın İslam fıtratı üzere yetişmesine engel olduğunu dile getiren Akkiraz,  “Ülkemizde yürütülmekte olan eğitim nizamının dayandığı kaynak batıcılık olduğu için dayatılan muhteva ister istemez Yahudilik, Hıristiyanlık ve Ateizm merkezli olmaktadır. Bunun için okul kitaplarımız İslam’ın temel kaynakları yok sayılarak hazırlanmakta, bu okul kitaplarıyla hayata hazırlanan gençlerimiz İslam’dan habersiz bir şekilde eğitimlerini tamamlamak zorunda bırakılmaktadırlar” diye konuştu.

“MATERYALİST EĞİTİMDEN, MANEVİYATÇI EĞİTİME GEÇİLMELİ”

Materyalist eğitimden, Peygamberlerin ve onlarla birlikte hareket eden mümin ve muvahhit terbiyecilerin esas aldığı maneviyatçı eğitim metoduna geçilmesi gerektiğini kaydeden Akkiraz, “Çünkü maneviyatçı eğitime göre Talim ve Terbiye; insanın yaratıldığı fıtratın muhafazası için doğumundan ölümüne kadar, İslam´ın temel esasları doğrultusunda itikatta, ilimde, akılda, din ve ahlakta, ibadet ve amelde, beden ve ruh sağlığında, sosyal hayatta, iktisatta, ekonomide, siyasette, hukukta; hidayet, feraset, dirayet sahibi salih kimseler olarak yetiştirilmesi, dünya ve ahiret saadeti için hazırlanması ilmi ve işi olarak tanımlanmaktadır” şeklinde konuştu.

“BAŞÖRTÜ YASAĞI KALDIRILMALIDIR”

ÖĞDER Başkanı Akkiraz, eğitim-öğretimde atılması gereken adımları şöyle sıraladı:

- Ülkemizde yürütülen batıcı eğitim milli değil, gayr-i millidir. Bu eğitim anlayışından hayır gelmemiştir, gelmeyecektir. Eğitim milletimizin temel görüşü olan Milli Görüş esaslarına göre yeniden inşa edilmelidir.

- Karma eğitim kaldırılmalı ve kız ve erkek öğrencilerin okulları ayrılmalıdır.

- Eğitimin üç amacı vardır. Birincisi: Genç nesillere İslam itikadını doğru bir şekilde öğretmek, İkincisi: Aksiyon ve eylem planında Salih amel esaslarını öğretmek, yüksek ahlak ve karakter kazandırmak, Üçüncüsü: Güzellik, estetik boyutu kazandırmaktır. Eğitim sistemi bu görevi yapacak hale getirilmelidir.

-Okullarımızda mutlaka ibadet yerleri açılmalıdır. Uygulamalı eğitime imkân tanınmalıdır.

- Eğitim sistemimiz ABD ve AB vesayetinden kurtarılmalı, batı kökten reddedilmelidir.

- Mütedeyyin, namazını kılan öğretmen ve öğrencilerin Cuma namazına gitmeleri hala problemdir. Bu konulara köklü bir çözüm bekliyoruz.

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.