.

.

E-posta Yazdır PDF

DARISI AMERİKANCI İSLAM ÜLKELERİNE

hakim-1.jpgGeçici hükümetin Enformasyon Bakanı Ferhan Ali Muhammed yaptığı açıklamada "Kabine üyeleri uzun süren tartışmalardan sonra Somali’de bundan böyle Şeriat yasalarının uygulanmasına oybirliğiyle karar verdi” dedi.

Başbakan Ömer Abdurreşid Ali Şarmarke’nin liderliğindeki kabinenin 36 üyesinden 20’si bu kararı destekledi. Hükümetin bu onayından sonra teklif nihai onay için meclise sunulacak.

Uluslar arası Müslüman Öğrenciler Birliğin (IUMS)‘den bir heyet, daha önce yeni göreve gelen Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif’e Somali’de barışın sağlanabilmesi için, Şeriatın uygulanması da dâhil çeşitli öneriler sunmuştu

Bu kararın ülkede süregelen sorunlara bir çözüm olacağını aktaran Enformasyon Bakanı Muhammed “İslam Şeriatı ülkemizde bundan böyle bütün problemlerin çözüm kaynağı olacaktır” dedi.

El Şebab da dâhil İslami direniş grupları uzun zamandan bu yana ülkede İslam Şeriatının ilan edilmesinde ısrar ediyordu. Bu İslami hareketler kontrolleri altındaki ülkenin güney bölgelerinde zaten İslam şeriatını uyguluyorlardı.


Barış görüşmelerinde ilerleme Kenya’ya yaptığı bir resmi ziyarette Reuters’e konuşan Cumhurbaşkanı Şerif, muhalifler ile görüşmelerin de iyi ilerlediğini aktardı. Ahmet Şerif pek yakında El Şebab’da bütün İslami gruplarla direk diyaloga geçeceklerini belirterek muhaliflerle yüz yüze yapacakları görüşmelerde başarılı olacaklarına inandıklarını söyledi. Şeyh Şerif Ocak ayında BM’nin yürüttüğü uzlaşma süreci çerçevesinde seçilmişti. 1991 yılındaki Said Barre iktidarından bu yana Somali’de etkili bir hükümet yönetime gelmedi. Bir zamanlar Şeyh Şerif’in liderliğini yaptığı Şeriat Mahkemeleri Birliği’nin bir parçası olan El Şebab hareketi Şerif’in seçilmesini meşru bulmuyor. El Şebab, Şerif yönetimini işgalcilerle işbirliği yapan bir “kukla” organizasyon olarak görüyor.

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.