.

.

E-posta Yazdır PDF

Loon İslama girdi.....

 
Loon İslama girişini anlattı
09 Temmuz 2009 Perşembe 14:29
Amerikanın en ünlü on şarkıcı arasında gösterilen ve 7 ay önce Müslüman olan Chauncey Hawkins neden İslama girdiğini anlattı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
el7.jpg
 
 
 
Amerika’nın en ünlü şarkıcılarından Loon takma isimli Chauncey Hawkins, umre ibadetini yerine getirmek için gittiği Suudi Arabistan’da neden Müslüman olduğunu anlattı. Yıllardır şan şöhret ve paranın getirmediği huzur ve mutluluğu İslam’da bulduğunu ifade eden ünlü şarkıcı Kabe’nin karşısına dikeldiğinde ayaklarının tutmadığını ve gözyaşlarına boğulduğunu söyledi.

Amerikan toplumunda ve medyada kendisine eşlik eden geniş şöhret, Amerika’nın içinde ve dışında şarkıcılık, müzik aracılığıyla elde ettiği büyük servet Amerika’da ünlü bir şarkıcının İslam’a girmesi, hak din yolunda tüm malını ve şöhretini feda ederek kelime-i şehadet getirmesinin önünde bir engel teşkil etmedi. Adını “Emir” olarak değiştiren Amerikalı şarkıcı Loon ismiyle bilinen Chauncey Hawkins yaklaşık 7 ay önce, hidayet ve nur yolunu gördü ve İslam’a girdi. Geçtiğimiz hafta ise kendisinden önce Müslüman olan arkadaşı Basim ile Mekke ve Medine’yi ziyaret etti. Basim, Hawkins’in eski şarkıcı arkadaşlarından biriydi. El-Cezire televizyonu kutsal toprakları ziyaretlerinin sona ermesine saatler kala Uluslar arası Bilimsel Mucizeler Kurulu’nun kendilerini konuk ettiği başkent Riyad’da iki eski şarkıcıyla görüştü.

34 yaşındaki Emir şöyle dedi; “Amerika’da şarkıcılık vesilesiyle geniş şöhrete sahiptim. Bu alanda parlak bir başarı yakaladım. Öyle ki Amerika medya anketlerine göre Amerika’nın en iyi on şarkıcısı arasına girdim. Özellikle müzisyen Puff Daddy ile şarkı söylemeye başladığımda ünüm iyice arttı. CD’lerim 7 milyonun üzerinde sattı. Çeşitli 52 şarkı yazdım”.

Emir şöyle devam etti; “inanın onca mala ve şöhrete rağmen içimde mutluluk ve huzuru bulamadım. Yaklaşık 7 ay kadar önce Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’yi ziyaret ettim. O andan itibaren orada Arap Müslümanların kültürlerinden etkilendim. Ezanı duyuyor ve insanların namaz kılmak için camiye gittiklerini, güzel ahlaklarını ve iyi muamelelerini görüyordum. O noktada bu dinin gerçeğini sormaya başladım. Bu din sadece Araplara mı hastı? Sonra tam cevabı buldum. Bu, ırk ayrımı yapmaksızın herkesi kapsayan bir dindi. Derin düşüncelerin ardından İslam’a girdiğimi ilan ettim. New York Harlem’de kaldığım yere döndükten sonra ilk namazımı kıldım. Şarkıyı ve müziği terk ettikten sonra hayatım tamamen değişti. Yaklaşık 17 yıl yaşadığım çevreden uzaklaştım. Şu anda, uzun yıllardır; özellikle de eşim ve oğlum Müslüman olduktan sonra aradığım psikolojik rahatlık ve huzur hissediyorum”.

İslam dinini öğrenme ve başkalarını da bu dine davet etme hırsım Kanada Davet Cemiyeti’nin ünlülerle ilişkiler bölümüne katılmamla daha da arttı. Elimde bu alanda bir davet projesi var. Bu projem ünlü şarkıcı ve sanatçıları İslam dinini ve hoşgörü prensiplerini tanımaya çağırmaktır.

Kabe’nin karşısında hüngür hüngür ağladı

Geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan’a yolculuğunda Mekke ve Medine’yi ziyaret ederek orada birkaç gün kalan eski ünlü şarkıcı Hawkins bu güzel yolculuğu hakkında şöyle konuştu; “hayatımda ilk defa umre ibadetini yerine getirmek için Kabe’nin karşısında durduğumda içinde bulunduğum halden ötürü ayaklarım beni taşıyamadı ve hüngür hüngür ağladım. Bana bu büyük ibadeti eda ve Mescidin Nebevi’yi ziyaret etmeyi nasip ettiği için Allah’a şükürler olsun”.

EDİTÖR:

Diyaloğa gerek kalmadan da iman nasib oluyormuş...... Sadece ezanı dinlemek, veya bir müslümanın ibadetini görmek bile nasibi olana yeter, diğerlerinin nasibi olsa zaten en ufak bir bahane ile islama girerlerdi... Aksine diğer zalimler, dünyada yapılan zulme seyirci ve destek olduklarından hidayet nasib olmuyor. Evvela onlara yapılan zulmün yanlış olduğunu anlatmak lazım ki adamlara merhamet gelsin. gavurda merhamet olmaz....

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.