.

.

E-posta Yazdır PDF

diyalog ta son safha

Tarihî Osmanlı camisinin hilaline haç
Osmanlıya büyük hakaret

osmanliya-buyuk-hakaret-medium-0.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Osmanlı'yı yağmacı ve tecavüzcü gösterdiler

Macaristan'ın Peç şehrinde Osmanlı Yadigârı camimizin kubbesinin üzerinde yer alan hilale haç taktılar, mihraba şarap çanağı koyup, Osmanlı'yı yağmacı ve tecavüzcü şeklinde figüre ettiler. Peç şehri, bu yıl AB'nin kültür şehri adayı Peç şehrinin yetkilileri, tarihe ve dine yönelik bu muameleyi gayet sıradan görüyor.

Peç şehri yetkilileri Osmanlı zamanında inşa edilen tarihî Mümlek Hasan Paşa camisine ait hilalin üzerine haç dikmeleri şehirde yaşayan Türkleri zor durumda bırakıyor. 2010 yılında AB'nin kültür şehri olması yönünde aday gösterilen ve kültür şehri seçilmesine kesin gözle bakılan Macaristan'ın Peç şehri İslam'a karşı takındığı tavır Türklerin istenmeyen girişimlerde bulunmasına da neden oluyor. Türk vatandaşları bu konuda Türk Dışişleri Bakanlığından duyarlılık beklediklerini ifade ediyor. Bölgede yaşayan Türkler, "Osmanlı yadigârı camimizin kubbesindeki hilale haç takmakla kalmadılar. Camimizin mihrabın önünde şarap çanağı koyarak saygısızlıklarını devam ettiriyorlar. Osmanlı, Peç şehrini terk ettiği günden itibaren her gün saat 11.00'de kilise çanları çalıyorlar" dediler.

Türkler yağmacı ve tecavüzcü gösteriliyor

AB'nin kültür şehri adayı olan Macaristan'ın Peç şehrinde yaşayan bir gurbetçi ise, Zigetvar Kalesi içindeki uygulamanın da geri kalır yanının bulunmadığını belirtiyor. Gurbetçi, "Zigetvar Kalesi içerisinde bir müze var. Bu müzede Osmanlı yadigârı bir camimiz daha bulunuyor. Bu cami içerisindeki Osmanlı askerlerinin Macar kadınlarına saldırdıklarını temsil eden çirkin üç boyutlu ağaçtan oyma kaide yapmışlar bunu kendi halklarına Osmanlı'yı barbar ve tecavüzcü olarak tanıtıyorlar. Biz Macaristan ve çevresinde yaşayan Türk vatandaşları olarak devletimizden bu konuda bir çalışma başlatılıp iki ülke arasında kriz olmadan bu ayıpların ortadan kaldırılmasını istiyoruz" diyor.

Erenn Toprak-Habertaraf

 

 

AÇIKLAMA:

Bu gibi olaylar da olmasa bizim safdilli diyalogçular nerdeyse elin gavurunu süt dökmüş kedi gibi masum göstereceklerdi, ama Allahu teala onların rezilliğini ve islam düşmanı olduklarını her fırsatta aklı başında olanlara gösteriyor.

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.