.

.

E-posta Yazdır PDF

CAMİDE AYİNLER BAŞLADI.... KİME DESTEK OLACAĞIZ????

 

 

Diyalogcular camide ayin yaptı

30 Mayıs 2011

Sonunda bu da oldu ve camide namazdan sonra ayin yapıldı. Dinler arası diyalog safsatası tehlikeli bir boyuta ulaştı. İzmir de bir camide namaz kılındıktan sonra Fener Partiği ayin yönetti.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, İzmir Alaçatı Pazar Yeri Camii'nde ayin yönetti!

"Bu gibi davranışlar Avrupa Birliği'nin kapısını aralayan, tam bir üye olarak mensup olma gayreti içinde olan ülkemize layık davranışlardır" diyen Patrik, Kültür Bakanı'na ve AKP hükümetine teşekkür etti.

Camideki kilise kalıntıları, geçtiğimiz yıl yenilenerek namaz saatleri dışında özellikle Yunanlıların ziyaretine açıldı.

NAMAZDAN SONRA AYİN

Pazar Yeri Cami'de namazdan sonra Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönettiği ayin düzenlendi. 1874 yılında inşa edilen ve Meryem Ana'ya adanan İsodia Tis Thetokoy Kilisesi, 1923 yılında Pazar Yeri Camii olarak ibadete açıldı.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen restorasyon çalışması esnasında tarihi kilisenin ikonaları da onarılmış, bir perde ile namaz esnasında kapatılabilir bir sistem yapılmıştı.

Namaz saatleri dışında ise özellikle Yunanistan'dan gelen Ortodoks hıristiyanların ziyaretine açılan Pazar Yeri Camii'nde 88 yıl aradan sonra Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönettiği ayin düzenlendi. Ayine Yunan adalarından gelen yaklaşık 150 kişi katıldı.
Patrik'ten AKP'ye teşekkür

Patrik Bartholomeos geçen sene restorasyon çalışmaları devam ederken burasını ziyaret ettiğini, bugün ise devlet makamları tarafından tarihi eser ilan edindiğini belirterek, "Geçen Pazartesi günü Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay ile birlikte Topkapı Sarayı'nda İstanbullu Rum Ressamlar Sergisi'ni açarken, Bakan Günay 'Anadolu toprağında hangi kültürler yaşamış ise korumayı ve geleceğe taşımayı bir insanlık borcu sayıyoruz.

Anadolu toprağında var olan bütün anıtlara, inanç merkezlerine aynı saygıyla yaklaşıyoruz. Bunların ayakta kalması ve geleceğe taşınması konusunda yoğun çaba sarf ediyoruz' demişti.

Bu akşam şirin Alaçatı'nın ziyaret ettiğimiz ve içinde yüce Allah'a bize lütfettiği nimetleri için şükrettiğimiz bu mükemmel tarihi eserin bugünkü durumu ve görünümü bakanımızın sözlerinin en iyi ve en somut ispatıdır.

Kendisine, hükümetimize, devletimize memnuniyetimizi ve tebriklerimizi ifade ediyoruz. Bu gibi davranışlar Avrupa Birliği'nin kapısını aralayan, Avrupa camiasına hakkıyla tam bir üye olarak mensup olma gayreti içinde olan ülkemize layık gelen inisiyatif ve davranışlardır.

Her geçen gün gelişmekte olan Türk - Yunan dostluğu için hayır duaları ediyoruz" dedi.

NOT:

Şimdi hoca efendiler kalkıp -camiler zaten boşalmıştı artık kilise de olsa ne yapalım-  mı diyecekler, çok yazık islami şuur ölmüş din derdi gitmiş demek......

 

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.