.

.

E-posta Yazdır PDF

Hıristiyan veya Yahudi'den şehid?

diyalogcu.jpgGENÇ ADAM SİTESİNDEN ALINTI....

::Genc::Adam : O zaman Bekir Karlıağ Bey’in dedikleri ile mukayese edersek…..

Dr.Şimşek :  Bekir Hocamız geneli ele almış , yani “tüm Hırsitiyanlar tüm Yahudiler tüm Budistler” demiş ki bu doğru değildir.

Peki doğru olan nedir ? Dediğim gibi kendisine İslami Tebliğ ulaşmamış , veya yanlış aktarılmış kimseler olabilir. Nitekim Bediüzzaman Hazretleri (Amelde Şafi , İtikatte Eşari olması münasebeti ile) 2.Dünya Savaşı sırasında yazmış olduğu mektubunda 15 yaşın altında ( baliğ olmayanlar) hangi dinden olursa olsun şehittir , 15 yaşın üstünde olanlar “eğer mâsum ve mazlum ise, mükâfatı büyüktür; belki onu Cehennem'den kurtarır.” diyerek bu hakikate parmak basmıştır !

 EDİTÖR:

Bu gibi ifadeleri hayretle okuyoruz, yorum yapmamıza gerek yok, buna ikinci bin yılın müceddidi İmamı Rabbani k.s. cevap versin:

1.cilt  259. Mektubtan:

<<<Uzun müddet sonra, Hak celle sultanuhu'nun yardımı, hidayet edici delil oldu, şu muamele çözüldü ve açıldı; şu cemaat ne cennette ve ne de cehennemde ebedi kalmazlar, bilakis ahırette diriltildikten sonra hesap yerinde suçları kadar ceza ve azab edilirler, haklar onlardan alınır, sonra mükellef olmayan hayvanlar gibi mutlak yok ve sırf hiçbir şey yapılırlar.

Şu garib marifeti peygamber aleyhisselamalardan bir gurubun huzurunda arzedince, hepsi onu tasdik edip kabul ettiler. İlim Allahu subhanehu ve teala katındadır.

Peygamber aleyhisselamların açık tebliği olmaksızın, Allahu teala'nın rahmeti ve acımasının mükemmel olmasıyla birlikte, kendinde hata ve yanlış olma ihtimali cidden çok olan sırf akıl ile, Hak subhanehu ve tealanın kulunun ebedi olarak cehennemde kalması ve azabının sürekli olması ile hükmetmek (Maturide olduğu gibi), cidden bu fakire ağır gelmektedir. Aynı şekilde şirk bulunmasıyla birlikte cennette ebedi kalacağı ile hükmetmekte, bu fakire ağır gelmektedir. Bu durum Eş'ari Mezhebinde lazım geldiği gibidir. Zira cennet ve cehennem arasında vasıta olmadığına hükmedildiği için.

(İmamı rabbani k.s. itikatta müçtehid olduğunu bu ifadesiyle anlatmış oluyor)

Doğrusu, geride geçtiği gibi, muhasebe ile haklar alındıktan sonra yok edilecekleri, şeklinde bana ilham edilendir.

Bu, darul harbte ölen müşriklerin çocuklarının hükmü hakkında, bu fakire göre aynı hükümdür. Zira cennete girmek, imana bağlıdır. Ya asıl olarak veya tabi  olarak, islam diyarına tabi olarak olsa da. Zimmilerin çocukları hakkında olduğu gibi.

Mutlak (ne asıl, ne tabi) olarak iman, onlarda (darul harbteki müşriklerin çocuklarında) yoktur. Cennete ve cehenneme girmeleri tasavvur edilemez. Ebedi olarak cehennemde kalmak, teklif sabit olduktan sonra şirk koşmaya bağlıdır. Bu durum da, onlar hakkında yoktur. (Zira buluğa ermemişlerdir.)  

Onların hükmü, hesap için diriltildikten ve haklar alındıktan sonra yok edilen hayvanların hükmüdür. Bu, aynen resullerin fetreti dönemindeki, kendilerine bir peygamberin davet tebliği ulaşmamış  müşriklerin hakkındaki hükümdür.>>>

 

[1] Fetret devri: Peygamber gelmeyen dönem. Bu dönem, İsa aileyhisselam ile peygamberimizin s.a.v. arasındaki kesinti dönemidir. Bunların hükmünde ihtilaf olunmuştur. İmamı Rabani k.s. ikinci bin yılın müceddidi olduğundan itikad konusunda içtihad edecek derecede olduğundan bu hususu yukardaki şekilde açıklamıştır.

Yani müşriklerin çocukları veya fetret devrindeki müşrikler cennetlik değildir, cehennemlik te değildir, toprak olup yok olacaklardır. Bu zamandaki ehli kitap veya afrikalı imansızlar, tebliğden haberdardır, papazları ve din adamları islamı kötülemekle onları bir şekilde islamdan haberdar eder. Ayrıca nefsi için araştırma yapan, her halde nasibi olsa imana kavuşabilir. Afrika çöllerinde yaşayan bir göçebe kabilesi, amerikadaki diziyi izlemek için göç takvimini ertelemiş, uydu yayınıyla diziyi izlemeyi bilen bir kabile, çölün ortasında dünyadan haberdar oluyorsa, başka yerlerdeki insanlar her halde haberdar olabilir. Mazur olmazlar.

 

 

 

 

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.