.

.

E-posta Yazdır PDF

BU GÜNLÜK ....... HASBIHAL

ferman.jpgKızın başına dayamış tabancayı "Beni sevmezsen seni öldürürüm" diyor. Kız da can derdine düşmüş ve "Seni seviyorum" diye bağırıyor.

Misyoner, Afrika'da açlıkla boğuşan adamın karşısına geçmiş "Hıristiyan olursan bu ekmeği sana veririm" diyor.

Aç adam da vaftiz suyuna balıklama dalıyor.

Köyüne elektrik gelmemiş adamın evine çamaşır makinası, buzdolabı veriyorsun o da onu reddetmiyor teldolabı olarak kullanıyor ama oyunu vermiyor.

Mafya babası, yanında çalışanına ev, araba, yüksek maaş veriyor ama karşı taraf daha yükseğini verdiğinde babayı vuruyor.

Ajanlar, uluslararası piyasada parayı daha çok verene çalışıveriyor.

Patronunun bir dediğini iki etmeyen bazı gazeteciler, karşı patron tarafından satın alındığında eski patronunun foyasını bitpazarına döküveriyor.

Omzuna rütbe taktığı teğmenin namlusundan general güvende olamaz.

Hortumcunun yıldızının yükseldiği dönemlerde verdiği partilere katılmak için yollar arayıp yatağına girmeyi başarıp villa, araba elde edenler, hortum kesilince o elde ettiklerini başkalarıyla yemeye devam ederler.

Para zoruyla, silah zoruyla insanlara takla attırılabilir ama gönlü kazanılamaz.

Birlikte açlığa, yokluğa, soğuğa karşı dayanışma içinde olan aile fertleri, bir gün gelir kendi aralarında meydana gelen bir adaletsizlik yüzünden parçalanabilirler.

Baba ölünce mirası bölüşemeyen iki kardeş, dostken düşman olmaya başlamışlar.

İkisi de malı ikiye bölerken kendi tarafına yontarmış.

Şehrin saygın bir hocasına gitmişler ve taksimi yapıvermesini istemişler.

O saygın hoca da "Sen malı ikiye böl, bu da istediğini alsın" demiş.

Alırken satıcı gibi, satarken alıcı gibi davranırsak adaletten ayrılmayız.

Sevgili peygamberimiz buyurur: "Sizden biri kendisi için arzu ettiğini kardeşi için de arzu etmedikçe (gerçekten) iman etmiş olmaz" buyurmuş. (Buhari, Sahih, K.İman Bab 7, Müslim, İman, Ahmet, Müsned, 3/176,272, 278)

Medine'ye hicret ettiğinde yıllardır süren savaşı durduran sevgili peygamberimizin bu hareketi bu çağda bize örnek olsun diye Rabbimiz tarafından haber veriliyor:

"Onların (Birbirine düşman Evs ile Hazrec kabilelerinin) gönüllerini birleştirdi. Eğer sen yeryüzündekilerin hepsini harcasaydın onların gönüllerini birleştiremezdin. Fakat Allah onların arasını birleştirdi. Şüphesiz O, aziz'dir, hakim'dir." (Enfal suresi ayet 8/63)

"Hepiniz topluca Allah'ın ipine (Kur'ân'a) sımsıkı sarılın, parçalanmayın. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın. Hani siz birbirinize düşman idiniz de, O kalplerinizi birleştirdi ve O' nun nimetiyle siz kardeş oldunuz. Ve siz ateş çukurunun kenarında idiniz de, O sizi kurtardı. Allah doğru yola gelesiniz diye ayetlerini işte böyle açıklar." (Al-i İmran suresi ayet 3/103)

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.