.

.

E-posta Yazdır PDF

Asrın Umresi

Mahmud efendi hazretlerinin 2011 umresi

Mekke- Mahmut Efendi Hazretleri 2 yıllık bir aradan sonra Suudi Arabistan’ın Mekke şehrine gelerek umre ziyaretinde bulundu.

Mahmut Efendi hazretlerinin Umre ziyareti yapacağını öğrenen yaklaşık 40 bin kişi Mekke’ye akın ederken, Mahmut Efendi hazretleri Mekke’ye gelişinin ardından ikinci gün umre yapmak için Kabe’ye geldi.


On binlerce seveninin yoğun ilgisi ile karşılaşan Mahmut Efendi hazretleri beraberindeki sevenleri ile Kabe’ye girdi ve umre için tavaf  yapmaya başladı.  Tavafın 3.şavt(turu)nda tansiyon düşüklüğü nedeni ile rahatsızlanan Mahmut Efendi hazretleri tavafı  yarıda keserek oteline döndü.

SEVENLERİ BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI

Tavafta meydana gelen bu olay üzerine Kabe’de sevenleri arasında büyük bir üzüntü ve heyecan yaşandı.  Olayın meydana gelmesinin  ardından Mahmut Efendi hazretlerinin sağlık durumunun son derece iyi olduğu haberi Kabe’ye kısa bir süre içerisinde  ulaşınca sevenleri arasında bu kez büyük bir sevinç yaşandı.

Türkiye’nin, Avrupa’nın ve dünyanın çeşitli yerlerinden Mahmut Efendi hazretlerini görebilmek için binlerce kilometre yol kat eden Efendi hazretlerinin sevenleri geceyi Kabe’de geçirerek dualar etti, namazlar kıldı ve göz yaşı döktüler.

Mahmut Efendi hazretleri bir süre sonra  umre ziyaretini tamamladı.

ARAFATTA BÜYÜK BULUŞMA

Umre ziyareti sırasında efendi hazretlerini görme hasreti yaşayan on binlerce seveni Efendi hazretleri ile buluşmak için Arafat’a akın etti. 

Sabah namazının ardından büyük bir heyecan ile Mahmut Efendi hazretlerini görmek için yüzlerce otobüs ile Arafat’a hücum eden sevenleri yaklaşık 35 derece sıcak altında bekledi.

Efendi hazretlerinin Arafat’a gelişine kadar olan sürede çeşitli yerlerden gelen grupların hocaları konuşmalar yaparak Umre ziyaretinin önemi hakkında umrecileri bilgilendirdi.

Bu arada Arafat’a gelen Cübbeli Ahmet Hoca’ya da büyük ilgi gösterilirken Cübbeli Ahmet Hoca önce Hz. Adem efendimizin ve Hava annemizin buluşma yeri olan Arafat’ın aynı zamanda Kalu Bela misakının da  burada  alındığını  hatırlattı.

Cübbeli Ahmet Hoca Mahmut Efendi hazretlerinin bazı fazilet ve menkıbelerini zikrettikten sonra Mesnevi’de geçen “Evliya ile bir anlık beraberlik  yüz senelik riyasız ibadetten üstündür.” Beytini hatırlatarak Efendi hazretleri ile kısa bir sürede olsa  o mübarek mekanda beraber olmanın bir ömür boyu yapılan ibadetlerden üstün bir fazilet olduğuna değindi.

Öte yandan Ebu Davut’a rivayet edilen ”Şüphesiz Allah her yüz senenin başında bu ümmetin din işini yenileyecek birini gönderir. “hadisi şerifini nakleden Cübbeli Ahmet Hoca, 2010 yılı 24 Ekim tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen ve 43 ülkeden toplam 400 kadar ulemanın Mahmut Efendi Hazretlerine ‘İslam’a üstün  hizmet ödü’ lü  takdim ettiklerini hatırlatarak şöyle konuştu:

“Sizlerin de hatırlayacağı gibi dünyanın her yerinden İstanbul’a gelen bunca alim adına konuşma yapan Lübnan Akkar bölgesi müftüsü Usame Rifai hazretleri Efendi hazretlerini asrımızın Müceddidi ilan etti.  Dolayısı ile böyle bir mübarek zat ile bir an olsun beraber bulunmak az görülmemeli ve kıymeti bilinmelidir.”

NİHAYET BÜYÜK BULUŞMA GERÇEKLEŞTİ

Cübbeli Ahmet Hoca’nın heyecanlı ve mesaj dolu konuşmalarının ardından Mahmut Efendi Hazretlerinin Arafat alanına gelişi büyük heyecan doğurdu.

Özellikle yurt dışında bulunmalarından dolayı Mahmut Efendi hazretlerini görememenin hasretini yaşayan sevenleri bir an Efendi hazretlerini karşılarında görünce büyük heyecan yaşadılar.

Mahmut Efendi hazretleri yaklaşık 2 metre yükseklikteki bir geniş alanın üzerine çıkarak sevenleri ile buluştu.

Yaklaşık 15 dakika kadar sevenleri ile buluşan Mahmut Efendi hazretleri mikrofonla  sevenlerini selamlayıp hal ve hatırlarını sordu.

Arafat’ta bulunan Rahmet dağının  eteklerini dolduran on binlerce seveni Mahmut Efendi hazretlerini görmenin heyecanını yaşarken, Efendi hazretleri umrelerinin kabul edilmesi için duada bulundu.

Dakikalarca Mahmut Efendi hazretlerini karşılarında görmenin feyzine ulaşan sevenleri, Mahmut Efendi hazretlerinin oteline dönmesi ile heyecan ve büyük bir sevinç içerisinde Arafat’tan ayrıldılar.

MEDİNE’DE BÜYÜK HEYECAN BAŞLADI

Mekke’deki ziyaretlerini tamamlayan Mahmut Efendi hazretleri ve sevenlerinin cumartesi günü Medine’ye geçmesi bekleniyor.

Mahmut Efendi hazretleri ile Mekke’de buluşan sevenlerinin bir bölümü bu kez Peygamber Efendimiz (SAV) ile aynı mekanda Efendi hazretleri ile beraber olmak için Medine’ye doğru yola çıkmaya başladı.

Toplam bir haftalık Mekke ziyaretinin ardından Medine’de yaklaşık 10 gün kalması planlanan Mahmut Efendi hazretlerinin Medine’de çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

Mahmut Efendi hazretlerinin asrımızın Müceddidi ilan edilmesinin ardından büyük rağbetin bulunduğu öğrenilirken, Medine’de Medine uleması ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.